Project Description

Innovationscenter för landsbygden
– presentation av ett event och lanseringsvideo

Översikt

Innovationscenter för landsbygden är ett innovationsprojekt initierat av Sjöbo kommun för att hjälpa affärsutvecklingen på landsbygden. För att dra igång deras första innovationskonferens, tog de kontakt med oss för att producera en video som skulle skapa medvetenhet om projektet och för att få material i form av fotografi och videoproduktion från evenemanget.

Produktionen involverade dokumentation av evenemanget med fotografi och video, samt inspelning av intervjuer med nyckelpersoner på innovationskonferensen. Den slutliga presentationsfilmen redigerades och distribuerades via sociala medier.

Vårt tillvägagångssätt

Arbetet med att dokumentera konferensen började med planeringsfasen, då en skiss och ett manus utformades noggrant innan ett enda foto togs. På dagen för evenemanget skapades ett särskilt utrymme med ljus där intervjuer spelades in. Under dagen dokumenterades programmet både med fotografi och video. Efter konferensen behövde vi ytterligare material, så vi reste till flera platser och spelade in åtskilda intervjuer.

Efter konferensen kom efterbearbetningen, där vi satt ner tillsammans med projektledaren och skissade ut handlingen för videon. Detta gick vidare till redigering och grafik, där de sista detaljerna sattes på den färdiga videon, som sedan var redo för leverans.

Vi var väldigt nöjda med resultatet från det här projektet, eftersom det möjliggjorde Innovationscenter för landsbygden att presentera ett komplext projekt på ett enkelt och lättfattligt sätt. Videon blev en fullträff på sociala medier, där den fick tusentals visningar under de första veckorna. Projektet placerade Innovationscentret på kartan som ett seriöst, professionellt initiativ.

 

Redo att arbeta med oss?

Kom in i kontakt med oss!